Bus van Cancun naar Belize-city

  • Thijs

    Weet iemand of er een rechtstreekse bus rijdt van Cancun naar Belize city?

    Ik vindt in de Lonely planet wel een bus van Cancun naar Chetumal en vanuit Chetumal een bus naar Belize city.

    Overigens rekent de Lonely Planet 3 tot 4 uur voor het bussen van Chetumal naar Belize city. Heeft iemand dit ooit gedaan en zo ja weten jullie of deze tijd inclusief of exclusief alle douanegebeuren is?

    Groeten,

    Matthijs

  • Paul Nijssen

    Inderdaad Thijs,

    De bus gaat van Cancun via Playa del Carmen naar Chetumal, kosten hiervoor zijn zo'n U$ 35,= als je met de express bus gaat.

    Deze stopt halve wege waar je 10 minuten hebt om de benen te strekken en duurt zo'n 4 tot 5 uur.

    De bus naar Belize gaat vanaf de Bus terminal in Chetumal vanaf +/- 8.00uur, mocht je 's nachts reizen en direct door willen. Neem dan de bus van de New Market in Chetumal, deze gaat vanaf 5.15uur en komt rond 8uur aan in Belize City.

    De Mexicaanse douane zal je vragen of je via dezelfde weg terug reist, mocht dit het geval zijn dan betaal je alvast jouw kosten die je anders op het vliegveld van cancun kwijt bent.

    Daarna ga je de brug over en komt bij de Belizeaanse douane waar je een visa invult wat echter niets voorsteld. Denk er wel aan dat je ook bij het verlaten van Belize BZ$ 37,50 p.p kwijt bent bij de grens.

    Zoals al Noud al eerder schreef zijn er nu probleem in Belize, het hele telefoonverkeer heeft er last van dus ook de pinautomaten.

    Neem voor de zekerheid travell cheques mee!!!

    Voor de rest veel plezier.

    .

  • Chuckles

    Thanks for the insight. It birngs light into the dark!