Belize City

  • Collin van Reeuwijk

    Beste lezers,

    In November ga ik met m'n beste kameraad naar het geweldige Belize. Via diverse sites (met dank aan Paul) ben ik al meer en meer te weten gekomen over het land en de mogelijkheden.

    Wij landen in Belize City. Deze stad staat bekend om snel wegwezen maar toch zullen wij daar 1 of 2 dagen blijven. Welk hotel wordt aangeraden? Heeft iemand goede ervaringen hiermee of is het beter om meteen door te trekken naar buiten de stad? Wat zijn dan de mogelijkheden?

    Eerst willen wij het vaste land verkennen, daarna verder relaxen richting zee/strand.

    mvg,

    Collin

  • Paul Nijssen

    Collin leuk om te horen dat je wat bruikbare tips op de website heb kunnen vinden, moet zelf ook weer eens nodig een duik maken. Maar eerst even antwoorden op jouw vragen.

    Er zijn een paar opties wat betreft fatsoenlijke hotels in Belize City maar ik noem er drie. Het Radisson Hotel ( http://www.radisson.com/belizecitybz ) is het beste hotel van Belize City en heeft overigens ook de mogelijkheid om duiktrips te maken. De goedkoopste kamers zijn hier U$ 139,- excl tax en loopt op tot de U$210,- . Het is tevens zeer centraal gelegen mocht je in het centrum willen rond wandelen en/of met de watertaxi richting Caye Caulker gaan. Daarnaast heeft Radisson een pendelbus voor haar gasten vanaf Belize International Airport wat zo'n 20 minuten vanaf het centrum lig maar nu schijn je voor deze ook te moeten betalen. Maar dat zou je na kunnen vragen.

    Ten twee is het Princess Hotel ( http://www.princessbelize.com/ ) een optie, hier is meer te doen. Er is een bioscoop een casino en een bowlingbaan echter deze ligt weer iets verderaf van het centrum van Belize. Daarnaast hebben ze paar uitgangsgelegen aan de andere kant van straat. Echter nu schijnt er een riool lucht te hangen dus dat lijkt mij niet fijn. Kosten voor deze kamer start vanaf U$ 120,- Zij hebben geen pendelbus dus dat betekend vanaf het vliegveld een taxi kosten U$ 25,- tot 30,-

    Een derde optie is het Biltmore Plaza Hotel (http://www.belizebiltmore.com/ ) met goed uitziende kamers echter 4 mijl vanaf downtown Belize City maar dichter bij de airport. Kosten voor een kamer U$ 134,- en ook hier geld een taxi vanaf het vliegveld. Schuin tegenover het hotel ligt een van de grootste supermarkten van Belize City. Om de taxi naar downtown te nemen betaal je U$ 15,- echter naar lang aandringen betaal je net zoals de Belizeanen BZ$ 15,-.

    Succes

  • Collin van Reeuwijk

    Geachte Paul,

    Dank voor de snelle en goede reactie. Met deze nieuwe tips ga ik eens verder puzzelen.

    Ik word meer en meer nieuwschierig naarmate ik me verder verdiep in dit fantastische land. We hebben een krappe 3 weken de tijd om Belize te ontdekken.

    Nou ik je toch spreek (typ) Paul, mag ik nog wat vragen:

    Wij willen eerst het vaste land bezichtigen en daarna chillen op de vele eilandjes. Die eilandjes geloof ik wel, dat zit wel goed wat de mogelijkheden betreft. Maar op het vaste land zijn er veel bezienswaardigheden. Wat zou je ons het beste kunnen adviseren om te ontdekken in ongeveer een week tijd? Welke bezienswaardigheden zijn echt de moeite waard?

    Alvast bedankt en ik ga maar eens puzzelen

    mvg, Collin

  • Elsbeth

    Persoonlijk vind ik de drie genoemde hotels wel oke, maar ze hebben absoluut geen caribbische sfeer. En van de airco's wordt je alleen maar verkouden.

    Is het Fort Street Guest House nog een optie ?

  • Paul Nijssen

    Elsbeth, dat zou inderdaad de beste optie zijn geweest echter deze is al een tijd gesloten.

    Collin wat betreft tips op het vaste land kan voor iedereen verschillen, ga er vanuit waar je interesse naar uit gaat. Een must vind ik altijd minimaal een Maya Ruine te bezoeken. Het beste uitgangspunt is dan in de buurt van San Ignacio te overnachten. Cahal Pech ligt op een kilometer loop afstand van het centrum maar vindt het niet echt speciaal. Xunantunich ligt +/- 5 kilometer van de stad als je de Western Highway vervolgd richting Guatamala, terhoogte van het dorpje San Jose Succotz neem je een pondje over de rivier en dan is het nog 1 mijl de weg omhoog. Echter Caracol blijf ik het het mooiste vinden. Caracol ligt in het Chiguibuil Forest Reserve en je moet het Mountain Pigne Ridge Reserve in te rijden om er te komen.

    In San Ignacio worden diverse tours aangeboden en er zijn genoeg activiteiten te vinden.